Dušené hlávkové zelí s jablky

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g hlávkového zelí
40 g sádla nebo oleje
40 g cibule
20 g hladké mouky
130 g syrových brambor
160 g nakyslých jablek
sůl
celý kmín
ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme.

  2. Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Tu za stálého prošlehavání zředíme trochou studené vody a přidáme k zelí. To mícháme až do doby, kdy opět zavaří. Pokud je třeba, přidáme vodu. Následně přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory a hrubě nastrouhaná jablka, ta můžou být i se slupkou. Vše ještě podusíme, až je zelí měkké. Pokud je třeba, opět přidáme trochu vody a tím si upravíme požadovanou konzistenci.

  3. Zelí dochutíme cukrem, octem a případně ještě dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!