Dušené brambory s černou čočkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g černé čočky
400 g brambor
2 stroužky česneku
100 g prorostlé uzené slaniny
1 cibule
3 snítky tymiánu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu s nasekaným cesnakom uvaríme. Vody dávame málo, aby sa všetka vstrebala.

  2. Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju.

  3. Vložíme zemiaky narezané na kocky, tymián, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme domäkka.

  4. K mäkkým zemiakom pridáme šošovicu, premiešame a ešte 5 min spolu podusíme. Stonky tymiánu vyberieme.

  5. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!