Dukátové buchtičky s krémem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Buchtičky:
500 g polohrubé mouky
30 g droždí
60 g cukru
2,5 dl mléka
2 vejce
10 g rozpuštěného másla
špetka soli
kůra z jednoho citronu
Na vymazání plechu:
0,5 dl oleje
5 dkg rozpuštěného másla
Krém:
6 dl mléka
10 dkg cukru
3 žloutky
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z poloviny mléka (vlažného), cukru, droždí a špetky soli připravíme kvásek. Do misky přesejeme mouku. Přidáme vejce, máslo a kvásek, zbytek mléka a citronovou kůru. Promícháme a necháme v teple cca hodinu kynout.

  2. Z těsta vypracujeme váleček. Postupně odkrajujeme a kousky dáváme na vymaštěný plech, jeden vedle druhého. Pečeme do zlatova na 180 stupňů.

  3. Krém: Do kastrolu dáme 2/3 mléka a cukry. Dáme pomalu vařit. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a žloutky. Pomalu vmícháme do kastrolu s mlékem. Vaříme do lehkého zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!