Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

asi 400 g drůbežích jater
200 g gothaje
150-200 g tvrdého sýra vcelku
Na vývar:
cca 400 g vepřových kůží nebo 2-3 vepřové nožky
asi 1 litr vody
palice česneku
sůl
pepř
Masox

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme vývar, nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 minut. Nesolíme, nekořeníme.

  2. Po uvaření jej scedíme, osolíme, okořeníme pepřem, solí, pokud chceme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku.

  3. Můžeme pomlít část kůží a přidat do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerospustil.

  4. Na malém množství oleje osmažíme překrájená drůbeží játra.

  5. Gothaj i sýr nakrájíme na kostičky.

  6. Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, nebo do srnčího hřbetu, popřípadě i do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne.

  7. Pak nakrájíme na kolečka, posypeme cibulí, pokapeme octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!