Drobenkový koláč s ovocem a posypkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 kostka másla (HERA,LUKANA ap.)
2 vejce
necelý hrnek mléka
1 prášek do pečiva
jahody
meruňky (broskve, rybíz, banány, ananas apod. dle možnosti a chuti)
můžete udělat polovinu plechu např. jahodami, druhou rybízem.

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a máslo dáme do veliké mísy a rukama smícháme, tak dlouho, až vznikne drobenka (posypka), těsto se drolí. Z toho odebereme necelé 2 hrnky a dáme bokem. Do zbytku drobenkového těsta v míse přidáme 2 vejce, necelý hrnek mléka a 1 prášek do pečiva. Smícháme vařečkou, podle potřeby přidat mléko, ať těsto není moc tuhé. Do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu těsto nalijeme, rovnoměrně jej rozetřeme. Na něj klademe ovoce čerstvé nebo z plechovky, výborné jsou jahody, také kombinace 2 druhů. Potom posypeme po celé ploše drobenkou, kterou jsme si dali bokem. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na střední stupeň asi 30-45 minut, podle vaší trouby. Po vychladnutí nakrájíme na kostky a papáme. Je moc voňavá, křehoučká a moc dobrá. Mňam, mňam a přeji všem dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!