Drobenkový koláč s broskvemi a ovocným pudinkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Drobenka:
300 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
125 g Hery
2 žloutky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
Náplň:
1 plechovka broskví
1 vanička tvarohu
1 vejce
1 vanilkový pudink
Tuk na vymazání pekáče
kokos nebo rozdrcené piškoty na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin uděláme drobenku,kterou namačkáme na vymazaný a vysypaný pekáč.Tvaroh utřeme s vejcem a cukrem, navrstvíme na drobenku, poklademe nakrájenými broskvemi a dáme péct.

  2. Pečeme na 180°C asi půl hodiny. Ze slité šťávy kompotu uvaříme puding, který nalijeme na ještě teplý koláč a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!