Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablečnou marmeládou, drobenka

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
20 g (½ kostky) kvasnic
cca 250 ml vlažného mléka
70 g mletého cukru
70 g roztopeného másla
2 žloutky
2 špetky soli
500 g rebarbory
jahody (meruňky, švestky)
strouhaná citronová kůra
Drobenka:
150 g hrubé mouky
100 g cukru krystal
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte kvasnice s cukrem. Přidejte polovinu mléka a hrst mouky. Lehce promíchejte a dejte kynout.

  2. Do mísy s moukou smíchanou s dvěma špetkami soli, vylijete nakynuté kvasnice a žloutky rozmíchané s trochou mléka. Míchejte a postupně dolévejte mléko a nakonec máslo. Pečlivě promiste, až se těsto nelepí na vařečku a je vláčné. Přikryjte a nechte kynout na teplém místě až zdvojnásobí objem.

  3. Výsledné těsto by mělo být hladké, na povrchu nelepivé. Těsto vymačkáme pěstí přes celý plech vyložený pečícím papírem, poklademe rebarboru (přicukrujte), ovocem, či jinou náplní, posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřátě na 180 st. C asi 15 min do zrůžovění okrajů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!