Drátenický guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí maso na guláš
- 1 červená cibule
- 2 žluté cibule
- sůl
- 1/2 lžíce pálivé papriky
- 1 lžíce sladké papriky
- lžička koření na guláš
- 1 chilli paprička
- 5 stroužků česneku
- Na dohotovení:
- 1-2 lžíce sladké smetany
- hladká mouka
- voda
- Na bramboráčky:
- Klasické těsto na bramborové placky:
- brambory
- hladká mouka
- česnek
- vajíčko
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup Drátenický guláš
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nakrájíme všechny cibule nahrubo a restujeme je na oleji dohněda.
Pak přidáme maso, které promícháváme s cibulí, dokud nezačne pouštět hnědou šťávu. Přidáme papriky, koření na guláš, čili papričku, utřený česnek, sůl. Podlijeme vodou a dusíme za občasného promíchání doměkka. Pokud je potřeba, dolijeme vodu.
Když je maso měkké, vyjmeme je z omáčky a dáme bokem. Omáčku přecedíme přes síto, zahustíme ji smetanou s troškou vody a hladkou moukou a cca 15 minut provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a malými bramboráčky, které prokládáme knedlíkem.