Drátenický guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí maso na guláš
1 červená cibule
2 žluté cibule
sůl
1/2 lžíce pálivé papriky
1 lžíce sladké papriky
lžička koření na guláš
1 chilli paprička
5 stroužků česneku
Na dohotovení:
1-2 lžíce sladké smetany
hladká mouka
voda
Na bramboráčky:
Klasické těsto na bramborové placky:
brambory
hladká mouka
česnek
vajíčko
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme všechny cibule nahrubo a restujeme je na oleji dohněda.

  2. Pak přidáme maso, které promícháváme s cibulí, dokud nezačne pouštět hnědou šťávu. Přidáme papriky, koření na guláš, čili papričku, utřený česnek, sůl. Podlijeme vodou a dusíme za občasného promíchání doměkka. Pokud je potřeba, dolijeme vodu.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z omáčky a dáme bokem. Omáčku přecedíme přes síto, zahustíme ji smetanou s troškou vody a hladkou moukou a cca 15 minut provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a malými bramboráčky, které prokládáme knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!