Krkovička s křupavým zelíčkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g krkovice
česnek
cibule
sůl
pepř
olej
máslo
rozmarýn
300 g červeného zelí
2 dl červeného vína
2 lžice cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut odstát.

  2. Krkovičku nakrájíme na plátky, po krajích nařízneme, aby se nekroutila, osolíme, opepříme. Opečeme na pánvi z obou stran přidáme na plátky česnek a pár snítek čerstvého rozmarýnu, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka, šťávu nezahuštujeme jen zjemníme plátkem másla.

  3. Na pánvi na oleji osmažíme na plátky nakrájenou cibuli do zlatova přidáme plátek másla, cukr a scezené zelí, opékáme asi 5 minut a podlijeme červeným vínem. Zelí necháme vydusit a dochutíme solí a pepřem. Hotové zelí by nemělo být tvrdé, ale křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!