Kuřecí řízky v kukuřično-parmezánovém obalu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
80 g másla
3 stroužky česneku
50 g rozmačkaných kukuřičných lupínků
50 g strouhaného parmezánu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušené petrželové natě
sůl
čerstvě mletý pepř dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozpustíme máslo a při nízké teplotě orestujeme česnek trvá to asi 4-5 minut.

  2. V míse si smícháme veškeré suché ingredience.

  3. Maso si jen zlehka osolíme a namáčíme do rozpuštěného másla s česnekem, obalíme v suché směsi a smažíme na rozpáleném oleji.

  4. Po usmažení dáme na papírovou utěrku, aby nám odsála přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!