Dort patrový růžovo-bílý

Recepty, Dorty

Suroviny

(Recept na korpus je dole v příloze)
Šlehačka
ztužovač
malé mandarinky
potahová hmota (K2)
potravinářská barva růžová
Krém: 250 ml mléka
2 lžíce cukru
1 pudink
250 g másla
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si korpus podle receptu a část si necháme do malého kastrůlku, nebo do menší formy, než je ta spodní. Necháme vychladnout.

  2. Druhý den oba korpusy prořízneme a pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Poklademe mandarinkami a přiklopíme vrchním korpusem.

  3. Krém: uvaříme si mléko s cukrem a přidáme pudink, který jsme rozmíchali v trošce mléka. A vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a pudink nalijeme do jiné nádoby a krém uhladíme.

  4. Ze strany nádoby lijeme studenou vodu, aby byl krém ponořený. Nevytvoří se nám škraloup. Necháme vystydnout v pokojové místnosti spolu s máslem.

  5. To také do jiné nádoby a čekáme tak dvě hodiny, než se pustíme do zdobení. Po uplynutí doby, vodu z nádoby vylijeme tuhý krém přendáme do mísy a elektrickým šlehačem šleháme na hladkou kaši.

  6. Pak postupně přidávám změklé máslo a vše stále šlehám, opět na kaši, aby nebyly hrudky. Krém obarvíme a můžeme pracovat. Použila jsem malinový pudink, ale trošku jsem ho obarvila.

  7. Strany velkého korpusu jsem pomazala krémem a přitlačila na něj bílý kokos. Pak jsem si vzala cukrářský pytlík s cukrářskou špičkou, která měla vedle sebe 3 otvory, čímž mi umožňovala udělat takové žížaly, jako jsou na dortu.

  8. Připravíme si potahovou hmotu K2, tu mám koupenou z internetu - vyválíme větší plát, než je malý korpus a ten hmotou potáhneme. Ale ještě než začneme potahovat, je lepší si korpus pomazat ještě krémem, stačí jen slabá vrstva. Dát do lednice a až krém zatuhne, můžeme potáhnout.

  9. Potahovou hmotu využijeme i na zdobení kytiček malých i velkých, ruliček, jména a číslice. Kuličky je cukrářské zdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!