Dort k výročí svatby

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
5 vajec
210 g cukru krupice
12 lžic vody
3/4 prášku do pečiva
250 g polohrubé mouky
Kakaový plát:
přidat kakao
Kávový plát:
mletá káva
Citronový plát:
citronová kůra
citronová šťáva
Krém:
250 g másla
1 vanilkový pudink
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 ml mléka
rum
Potahovací hmota:
500 g moučkového cukru
250 g sušeného mléka
2 lžíce medu
2 lžíce vody
1 lžíce oleje
1 lžíce mandlové tresti
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s kakaem, kávou nebo citronem a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.

  2. Krém: Z mléka, cukrů a pudinku uvaříme hustý pudink a za občasného míchání vychladíme. Máslo vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru, přidáme po částech pudink a šleháme do pěny, pak přidáme trochu rumu.

  3. Z plátu podle šablony vyřežeme tvar srdce, potřeme marmeládou a krémem. Přidáme druhou vrstvu piškotu, opět potřeme marmeládou a krémem. Třetí vrstvu vyřežeme se zbytku plátu. Potom celé srdce potřeme krémem a necháme stuhnout.

  4. Po stuhnutí celé potáhneme marcipánem, který jsme vyváleli na dostatečně velký plát silném asi 2 mm. Povrch dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!