Domácí vepřové hamburgery

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 hamburgerové bulky
500 g mletého vepřového masa
hlávkový salát
rajče
okurka
sýr eidam
kečup
tatarka
sweet chilli omáčka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme zeleninu, okurku a rajče a rozřízneme podélně bulky. Mleté maso omyjeme a smícháme se solí a pepřem, rukou dobře prohněteme a vytváříme placky vysoké max 2 cm a velké v průměru 15 cm, musí být větší než houska, protože při pečení se nám dost zmenší.

  2. Rozpálíme trochu oleje na pánvi, nejlépe grilovací a ukládáme maso. Pečeme asi 2 min., pak obrátíme a na opečenou stranu vložíme plátek sýra. Když je maso opečené, vyjmeme z pánve a položíme je na talíř.

  3. Spodní stranu bulky pomažeme kečupem a tatarkou, vrchní stranu sweet chilli omáčkou. Na kečup vložíme list hlávkového salátu, plátek masa se sýrem, rajčata a kolečka okurky, nakonec přikryjeme dalším listem hlávkového salátu a přiložíme vrchní část bulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!