Domácí vepřové hamburgery
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 hamburgerové bulky
- 500 g mletého vepřového masa
- hlávkový salát
- rajče
- okurka
- sýr eidam
- kečup
- tatarka
- sweet chilli omáčka
- sůl
- pepř
Postup Domácí vepřové hamburgery
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme zeleninu, okurku a rajče a rozřízneme podélně bulky. Mleté maso omyjeme a smícháme se solí a pepřem, rukou dobře prohněteme a vytváříme placky vysoké max 2 cm a velké v průměru 15 cm, musí být větší než houska, protože při pečení se nám dost zmenší.
Rozpálíme trochu oleje na pánvi, nejlépe grilovací a ukládáme maso. Pečeme asi 2 min., pak obrátíme a na opečenou stranu vložíme plátek sýra. Když je maso opečené, vyjmeme z pánve a položíme je na talíř.
Spodní stranu bulky pomažeme kečupem a tatarkou, vrchní stranu sweet chilli omáčkou. Na kečup vložíme list hlávkového salátu, plátek masa se sýrem, rajčata a kolečka okurky, nakonec přikryjeme dalším listem hlávkového salátu a přiložíme vrchní část bulky.