Domácí těstoviny

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1O dkg semolinové mouky
1 vejce
sůl
(Pokud je vejce větší a těsto se vám lepí, přidejte trochu mouky.)

Postup přípravy receptu

  1. Smíchám vejce s moukou a osolím. Ze semoliny se tolik nelepí jako z obyčejné. Vypracuji těsto a pak už pracuje strojek Imperia (strojek si nemůžu vynachválit).

  2. Těsto neválím, protahuji strojkem a pak si dám nástavec, podle toho, jaké těstoviny dělám. Špagety, tagliatelle, fetuccine, vlasové nudle capelli, gnocchi, ravioli.

  3. Když je vařím hned, tak těsto solím, pokud si je suším do zásoby, tak bez soli, aby nechytaly vlhkost. Suším je na plechu prosypaném moukou v malých hromádkách nebo na stojánku, který mi vyrobil manžel.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!