Domácí pizza a la mixér

Recepty, Pizzy

Suroviny

290 g hladká mouka
1 rovná lžička soli
1 lžička koření PIZZA
špetka cukru (na vykynutí kvasnic)
1/2 kostky kvasnic
1 vejce
2 lžíce oleje
asi 1 dcl vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl, koření a cukr promícháme v mixéru na sucho.

  2. Pak přidáme 1 vejce, 2 lžíce oleje a nadrobíme 1/2 kostky kvasnic, zalijeme asi 1dcl teplé vody.

  3. Těsto udělá v robotu kouli. Nemá být moc lepivé-asi jako na langoše.

  4. Pečící papír potřeme olejem (nebo nastříkáme olej ve spreji) a těsto na něj roztáhneme-rukama - trochu se brání. Necháme asi 15 minut vykynout.

  5. Potřeme kečupem, poklademe salámem (šunkový, dietní, gothaj - kdo má jak rád) a posypeme sýrem.

  6. Pečeme 20-25 minut na 200° do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!