Domácí játrová paštika s ořechy
Recepty, PomazánkySuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 150 g másla (do paštiky)
- 1 středně velká cibule
- česnek podle chuti
- 80 ml sladké smetany
- mletý pepř
- sůl
- vlašské ořechy
- zelený pepř (celý)
- 80 g másla na zalití
- brusinkový kompot
Postup Domácí játrová paštika s ořechy
Postup přípravy receptu
-
Játra důkladně očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na troše rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme játra, která necháme pozvolna restovat do měkka.
Orestována játra s cibulí necháme vychladnout. Potom játra osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, smetanu, zbylé povolené máslo a vše důkladně rozmixujeme.
Do rozmixované směsi přidáme zelený pepř, rozdrcené ořechy a vše důkladně promícháme. Paštiku vložíme do misky, povrch urovnáme a zalijeme rozpuštěným máslem.
Paštiku necháme v lednici ztuhnout a pak teprve podáváme.