Domácí housky se slaninou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
1/2 kg hladké mouky
2 vejce
125 ml oleje
125 ml vody
125 ml mléka
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 sáček sušeného droždí
anglická slanina
1 vejce
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto vložím do pekárny. Samozřejmě bez slaniny a salámu. Vždy vkládám prvně tekuté suroviny a nakonec mouku a droždí. Pokud by se Vám těsto zdálo řídké, přidejte ještě trochu hl.mouky. Zapnu program těsto a 1,5 hod mám čas studovat Top recepty:-) Kdo nemá pekárnu, tak holt uhněte ručně.

  2. Po vykynutí se těsto rozdělí na menší bochánky. Každý bochánek se dál rozdělí na 3 kousky a vyválí se 3 válečky, na které je možné položit slaninu, sýr, salám.... prostě to co kdo má rád.... a začnete splétat houstičku.

  3. Houstičky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do rozehřáté trouby na 180 °C asi 35 min. Zálež,í jak komu peče trouba, takže raději hlídáme.

  4. Mně tentokrát nezbyla slanina, protože manžel při pečení ujídal:-) Slaninku jsem tedy nahradila kvalitním párečkem. Vytvořila jsem váleček asi 15 cm dlouhý, uprostřed jsem vařečkou udělala rýhu, pokapala kečupem, posypala kořením (gril.sýr), vložila párek a pizza rohlík byl na světě. Pekla jsem jako housky 180 °C 35 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!