Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

120 g brambor
70 g hrubé mouky
1 vejce
30 g Prosciutta
2 g šalvěje
4 cl olivového oleje
6 g cherry rajčátek
30 g Parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařte ve slupce (asi 15 minut), poté je oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte váleček“, ze kterého budete ukrajovat asi 2 cm velké noky. Ty vhazujte do osolené vroucí vody. Až vyplavou, jsou hotové.

  2. Prosciutto (sušená šunka) nakrájejte na nudličky, šalvěj natrhejte na kousky, rajčátka přepulte. Rozehřejte olej, krátce vše orestujte a poté přimíchejte noky. Noky servírujte posypané strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!