Domácí celozrnné housky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

130 ml vody
130 ml vlažného mléka
2 KL soli
1 KL cukru
4 PL oleje
250 g celozrnné pšeničné mouky
100 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 kostka droždí
hrst lněných semínek
hrst slunečnicových semínek
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. z droždí, trochy mléka, cukru uděláme kvásek. Necháme patřičně vzejít.

  2. Mouky v míse promícháme se solí a semínky, přidáme olej, kvásek a zbylé tekutiny. Vypracumeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (cca 1h)

  3. Z těsta tvoříme bochánky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Povrch lehce nařízneme nožem do kříže. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě asi 5 minut na plechu nakynout.

  4. Pečeme v předehčáté troubě při 180° cca 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!