Divoké maso dvou barev

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 kg hovězího masa (krk)
1/2 kg vepřového masa (kýta)
1 kávová lžička koření Divočina (Vitana)
1 kávová lžička koření Zvěřina (Vitana)
15 dkg uzeného špeku
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky.

  2. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, bobkový list a nové koření.

  3. Po opečení přidáme hovězí maso, podlijeme vodou a dusíme do měkka, dle stáří skotu.

  4. Hovězí maso dusíme cca 60-90 minut a následně přidáme kostky vepřové kýty a dusíme společně ještě cca 30 minut. Kořenová zelenina se za uvedenou dobu dušení masa společně s cibulí zcela rozvaří a zahustí nám vynikající vzniklou silnou šťávu.

  5. Pokud je potřeba a dle naší chuti můžeme osolit, opepřit a je-li šťáva málo hustá, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané v trošce vody (v tom případě necháme ještě 10 minut provařit). Podáváme s těstovinami, vynikající je to i s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!