Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
130 g pšeničné celozrnné mouky
130 g špaldové celozrnné mouky
15 g čerstvého droždí (1/3 kostky)
130 ml teplé vody
1 KL cukru
1 KL soli
Náplň:
200 g mraženého listového špenátu (čerstvý by byl lepší)
3 stroužky česneku
3 PL olivového oleje extra virgin
pepř
2 ks jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na pizzu připravíme v DP v pořadí tekuté a pak sypké. Já si dělám z teplé vody, cukru a droždí nejprve kvásek - těsto pak lépe nakyne, což je u celozrnné mouky důležité. Před koncem kynutí si připravíme náplň - na 2 PL oleje si orestujeme na kousky nakrájený česnek a přidáme rozmražený špenát. Zarestujeme, přiklopíme pokličkou a cca 5 min. podusíme. Odklopíme a necháme chvilku vychladnout, než je těsto připravené.

  2. Vykynuté těsto dáme na plech s pečicím papírem (pečicí folií), pokapeme 1 PL oleje a pomocí rukou (nebo válečku) rozprostřeme do tenké vrstvy na plechu. Špenátovou náplň rozprostřeme na těsto, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a opepříme dle chuti.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca 10 min. Dobrou chuť.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!