Dančí (jelení) kýta na víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg Jelení kýty
10 dkg slaniny
1 větší mrkev
1 střední celer
1 větší petržel
1 velká cibule
4-6 pepřů
4-6 nových koření
1-2 bobkové listy
špetka tymiánu
citronová kůra
1/8 l červeného vína
10 dkg másla
hrst hladké mouky na zaprášení

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla.

  2. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme.

  3. Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno, zaprášíme moukou a necháme přejít varem.

  4. Nakonec přidáme podle chuti citronovou štávu nebo trošku přisladíme.

  5. Víno si můžeme také rozdělit na dvě poloviny a polovinou zvěřinu podlévat, když se peče, a druhou polovinu přidat až nakonec.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!