Dalmatské hovězí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 kg zadního hovězího
10 dkg anglické slaniny
2 cibule
1 petržel
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
kus řapíkatého celeru
5 sušených švestek
1/2 litru červeného vína
1 lžička hořčice
1 lžíce olivového oleje
bobkový list
rozmarýn
tymián
sůl
cukr
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu.

  2. Maso nakrájíme na plátky. Naklepané a osolené a opepřené plátky pak klademe do kastrolu. Opečeme je z obou stran.

  3. Když maso ztmavne, podlijeme je červeným vínem a přidáme koření, rajčata a sušené švestky. Popřípadě dochutíme cukrem. Přiklopíme a dusíme 2-3 hodiny dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!