Cuketovo-dýňové zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

580 g cukety
580 g dýně Hokkaido
1 větší jablko
2 cibule
1 lžíce mletého kmínu
2 lžíce jablečného octa
2 lžičky soli himalájské, nebo obyčejné
slunečnicový olej
pár kapek agávového sirupu, (javorového nebo medu)
trochu pepře

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Cuketu oloupeme, vydlabeme vnitřní část se semínky a nastrouháme nahrubo. Dýni neloupeme, ale řádně omyjeme a také zbavíme vnitřní části se semínky a spolu s omytým neoloupaným jablkem nastrouháme nahrubo.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou dýni, cuketu a jablko, osolíme, přidáme kmín, pepř a ocet, zakápneme sirupem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Ke konci pokličku sundáme, šťávu necháme vydusit a už ničím nezahušťujeme.

  4. Zelí je moc dobré, jednoduché, osvěžující a zdravé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!