Cuketové růžičky s česnekem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g cuket
100 ml olivového oleje
sůl a pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
80 g červených paprik
1 lžíce másla
300 ml červeného vinného octa
4 snítky bazalky
snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné (neloupané) mladé cukety nakrájíme na dlouhé velmi tenké proužky po celé délce cukety. Osolíme a opepříme je. V pánvi rozpálíme olivový olej a cukety na něm postupně dozlatova osmažíme. Vyjmeme je z pánve, rozložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.

  2. Proužky svineme do růžiček a dáme do větší salátové mísy. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. Rozpůlíme a očistíme papriky. Omyjeme je a nakrájíme na proužky. Rozpustíme máslo a zeleninu (cibuli, čenek a papriku) na něm osmahneme. Zalijeme vinným octem, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Opereme bylinky, jemně je osušíme a otrháme lístky. Bazalku nasekáme, tymián rozemneme v dlani.

  3. Vše přimícháme k cuketám a necháme alespoň 2 dny odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!