Cuketa s tuňákem a kukuřicí

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 mladá cuketa
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
4 lžíce sterilovaných kukuřičných zrn
1/4 červené papriky (nakrájené na drobné kostičky)
1 stroužek česneku
40 g strouhané goudy
50 g mozzarelly
trocha olivového oleje na dno zapékací misky

Postup přípravy receptu

  1. Cukety podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme vnitřek, aby nám zůstala miska o tloušťce 1 centimetru.

  2. V misce smícháme odkapaného tuňáka s goudou, česnekem, paprikou a vmícháme kukuřici.

  3. Směsí naplníme cukety a vložíme do zapékací misky vytřené olivovým olejem, navrch naklademe mozarellu nakrájenou ta slabší proužky.

  4. Lehce podlijeme asi půl decilitrem vody a pečeme zhruba 30 minut na 180°C. Podáváme samotné nebo s pečivem jako lehký oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!