Cuketa s tuňákem a kopřivovou omáčkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

cuketa
tuňák ve vlastní šťávě
bazalka
tymián
2 stroužky česneku
2 hrsti kopřiv
olivový olej
celozrnné těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nakrájíme na kostky a osolíme.

  2. Na olivovém oleji si osmahneme 1,5 stroužku česneku, bazalku a tymián.

  3. Přidáme cuketu. Osmahneme a podusíme. Asi na 2 minutky přidáme tuňáka (předtím ale slijeme šťávu z konzervy).

  4. Listy kopřiv opláchneme a spaříme. Vodu vylijeme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit asi na 10 minut.

  5. Poté listy zcedíme a rozmixujeme (tyčovým mixérem) spolu s česnekem, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!