Cuketa s mrkví a hráškem v omáčce s Nivou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g cukety (měla jsem žlutou)
2 mrkve
1-2 hrsti mraženého hrášku
60 g Nivy
1 cibule
1 stroužek česneku
lžíce másla
lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
mléko nebo smetana 12%
sůl
pepř
4 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo. Na másle necháme zesklovatět cibuli s česnekem a přidáme mrkev a cuketu.

  2. Chvíli restujeme a zalijeme vývarem jen tak do poloviny. Lehce osolíme a přidáme koření. Dusíme do poloměkka, většina tekutiny by měla být odpařena.

  3. Zaprášíme moukou a po zarestování zalijeme mlékem. Lijeme postupně do požadované hustoty. Do omáčky dáme hrášek a dovaříme do měkka.

  4. Před koncem vaření rozdrobíme Nivu a necháme rozpustit. Omáčku dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!