Cuketa naložená,v těstíčku z marinády osmažená

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 mladá cuketa zhruba 25cm dlouhá
sůl
NA MARINÁDU:
3 lžíce oleje ze sušených rajčat/můžeme použít i olivový olej
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce nasekaných bylinek
1 lžička kurkumy
1 lžička sušeného česneku
1/4 lžičky chilli
NA TĚSTÍČKO:
zbytek marínády z naložené cukety
70 ml bílého vína /můžeme použít mléko,nebo jen vodu
1 vejce
3 vrchovaté lžíce Solamylu
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekaných zelených bylinek
4 vrchovaté lžíce hladké mouky na obalení
tuk/olej- sádlo na smažení
sůl na dochucení
NA DIP:
zakysaná smetana promíchaná s
bílým jogurtem
nakrájenou cibulkou a
nasekanou bylinkou

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na 1cm silná kolečka.

  2. Rozložíme na pracovní plochu a nasolíme. Kolečka cukety naskládáme nasolenou stranou do širšího cedníku, nasolíme i z druhé strany a cedník položíme na hlubší misku. Cuketu necháme 1/2hodiny vypotit.

  3. Mezitím si z uvedených surovin umícháme hustější marinádu.

  4. Vypocenou cuketu naskládáme na utěrku a pořádně vysušíme.

  5. Jednotlivá kolečka obalíme v připravené marinádě a necháme přes noc v uzavřené nádobce natáhnout chuť.

  6. Namarinovaná kolečka cukety nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe přichytilo a při smažení neodlupovalo.

  7. Poté obalujeme v těstíčku připraveném z uvedených surovin.

  8. Pozvolna smažíme na pánvi v rozehřátém tuku do zlaté barvy. Usmažené zlehka osolíme a klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.

  9. Podáváme s vařeným bramborem a dipem. Můžeme konzumovat i jen tak, s čerstvou nakrájenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!