Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 coquelet - mladí kohoutci
100 g změklého másla
sůl
pepř
Nádivka:
200 g anglické slaniny
1 jarní cibulka
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky
200 g lesních hub
1 stroužek česneku
1 lžíce posekaného estragonu
pár lístků čerstvé bazalky
1 lžíce čerstvé petrželky
4 lžíce šlehačky
4 lžíce mléka
1/2 veky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou.

  2. Příprava nádivky: Na pánvi opražit anglickou slaninu téměř dokřupava. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit ochutit lisovaným česnekem, solí a pepřem. Nechat vychladit. Pak přimíchat k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidat drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promíchat.

  3. Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí páratek zavřít otvor a založit křidélka za záda. Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklást máslem. Péci je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka polévat výpekem. Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!