Čokoládový dort se šlehačkou

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
3 vejce
1 sklenice (250 ml) mleka
1/2 sklenice oleje
2 sklenice pol. mouky
1 kyprici prasek
1 sklenice cukru krupice
3 lzice kakaa
Krém:
500 ml parizske slehacky
1 pudink (cokoladovy)
100 g masla
250 ml slehacky (33%)(parizskou si muzem udelat z ramy creamfine+2 lzice kakaa+3lzice cukru-dohromady vsechno vyslehat)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: vejce ušleháme s cukrem, následně přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Předehřejme elektrickou troubu na 170°C a pečeme 40 minut.

  2. Krém: pařížskou šlehačku svaříme s máslem (musí vařit zhruba 5-10 minut), pak přidáme pudingový prášek) necháme zchladnout. Natřeme tento krém na korpus a na závěr ušleháme obyčejnou šlehačku a natřeme na povrch krému, dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!