Čokoládový dort se šlehačkou
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 1 sklenice (250 ml) mleka
- 1/2 sklenice oleje
- 2 sklenice pol. mouky
- 1 kyprici prasek
- 1 sklenice cukru krupice
- 3 lzice kakaa
- Krém:
- 500 ml parizske slehacky
- 1 pudink (cokoladovy)
- 100 g masla
- 250 ml slehacky (33%)(parizskou si muzem udelat z ramy creamfine+2 lzice kakaa+3lzice cukru-dohromady vsechno vyslehat)
Postup Čokoládový dort se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Těsto: vejce ušleháme s cukrem, následně přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Předehřejme elektrickou troubu na 170°C a pečeme 40 minut.
Krém: pařížskou šlehačku svaříme s máslem (musí vařit zhruba 5-10 minut), pak přidáme pudingový prášek) necháme zchladnout. Natřeme tento krém na korpus a na závěr ušleháme obyčejnou šlehačku a natřeme na povrch krému, dáme ztuhnout do lednice.