Cokoladovy dort-Nepeceny

Recepty, Dorty

Suroviny

250 g kvalitní čokolády na vaření
2 lžíce lesního medu
600 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač
4 lžičky instantní kávy
1 lžička mleté skořice
kakaový prášek na posypání dortu

Postup přípravy receptu

  1. Kousky čokolády, třetinu smetany a med dáme do varné mísy a pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Po 15-20 minutách rozpuštěnou čokoládu promícháme. Čokoláda musí být vlažná.

  2. Zbylou smetanu vlijeme do velké mísy a přidáme ztužovač, kávu a skořici. Šleháme, až směs trochu zhoustne, ale ještě stéká z metličky.

  3. Dortovou formu pečlivě vyložíme alobalem, aby krém nemohl na žádném místě vytéct.

  4. Do mísy se šlehačkou přidáme čokoládu, vše opatrně spojíme. Směs pak přesuneme do formy, přetáhneme fólií a zatížíme talířem. Necháme v lednici ztuhnout. Zdobíme kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!