Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g cukru (v původním receptu je 300 g)
300 ml vody
šťáva z 1 pomeranče (menšího)
250 ml citronové šťávy
1 bílek

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a cukr svaříme do úplného rozpuštění cukru. Necháme vařit asi 1 minutu. Stáhneme z ohně a necháme vychladit.

  2. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, kterou jsme přelili přes sítko.

  3. Bílek jemně našleháme, jen abychom rozbili jeho strukturu a přimícháme ho k předchozí směsi.

  4. Směs nalijeme do zmrzlinovače a necháme míchat. Hotový sorbet přemístíme do uzavíratelné nádoby a je-li to nutné, dáme ještě ztuhnout do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!