Čoko-moučník s ovocným krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
90 g moučkového cukru
3 vejce
3 lžíce horké vody
90 g polohrubé mouky
2 zarovnané lžíce kakaa
naředěná citrónová šťáva na pokapání piškotu(asi 5 lžic)
Ovocný krém:
150 g malin
150 g borůvek
2 zakysané smetany 150g
1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 pudinkový prášek Créme Olé od dr.Oetkera bez vaření
(U krému nemusí být dodrženo přesné množství surovin, ovoce může být více chuťově bude krém mnohem bohatší.. důležitou roli tam hraje pudinkový prášek, který se zašlehá do ostatních surovin a pěkně celý krém ztuhne a drží tvar (může být např. 1x zakysanka, 2x normální šlehačka-z toho jednu našlehat).
Ovoce(je tentokrát bez šťávy, pokud použijete zavařené.
Nejlépe se hodí)
maliny
jahody
borůvky(čerstvé nebo zmrazené) nebo kiwi
- předem si je buď vidličkou rozmačkáme (nebo rozmixujeme v mixeru)

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme. Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem.

  2. Upečeme (např. v kulaté formě průměr 26cm) – asi 15minut na 180°C – hlídáme, piškot je rychle upečený.

  3. Vychladlý pokapeme dost citrónovou šťávou, aby nebyl suchý.

  4. Ovocný krém: Nejdříve si vyšleháme šlehačku, aby byla připravená.

  5. Šlehačem smícháme zakysanou smetanu s cukrem a pudinkovým práškem a chviličku šleháme, až se vše spojí v hladký krém a přimícháme přichystanou šlehačku jen lehce, aby se vše spojilo.

  6. Krém rozdělíme na dvě části a do každé pěkně zašleháme rozmačkané ovoce.

  7. Korpus ozdobíme dvojbarevným krémem podle vlastní fantazie.

  8. Necháme ztuhnout cca 1 hodinu v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!