Čočkový salát s brynzou

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g uvařené čočky
3 rajčata
1 cuketa (do 20 cm)
1 hlávka česneku
3 snítky tymiánu
chilli paprička (nemusí být)
olej
150 g brynzy
Zálivka:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky a cuketu nakrájame na kocky.

  2. Na oleji restujeme na plátky narezaný cesnak, kým nezačne voňať.

  3. Potom vložíme nakrájanú zeleninu, tymián a krátko, ale na prudkom ohni orestujeme. Zelenina musí len jemne zmäknúť a ostať chrumkavá. Ak máme radi ostré, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku.

  4. Zeleninu zmiešame s uvarenou šošovicou a vyberieme stopky tymiánu.

  5. Všetky suroviny na zálievku premiešame a prilejeme k šalátu. Ešte raz jemne premiešame.

  6. Hotový šalát na tanieri posypeme rozdrobenou bryndzou.

  7. Podávame teplý alebo necháme vychladnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!