Čočka s uzeninou jako minutka

Recepty, Luštěniny

Suroviny

40 dkg zelené čočky
25 dkg uzeniny
kousek anglické slaniny
1 větší červená cibule
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propereme a necháme namočenou ve studené vodě - vodu měním, asi 2 dny, aby měla již klíčky, jsou nejzdravější. Když spěchám, udělám ji týž den, namočenou od rána, k večeři.

  2. Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je jemnější, není to však nutné, pokrájíme měkký salám nebo nějaké uzené maso na kostičky, můžete přidat i anglickou slaninu.

  3. Příliš omastku nedávám, pokud dělám na pánvi, kde se nepřipálí, nedávám vůbec, stačí trochu anglické slaniny.

  4. Lehce osmažíme a přidáme scezenou čočku, tu stačí jen prohřát, nijak dlouho nevařit, pokud byla namočená několik dní. Zničily by se vitamíny z klíčků, většinou je už velmi měkká i syrová.

  5. Dochutím sojovou omáčkou (obvykle několika druhy), slanou i sladkou dle chuti. Pozor na sůl, většinou stačí sojová omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!