Citronový lilek s tofuricottou, houbami a lískovými ořechy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 gr tofu natural (ideálně Sunfood bio, z kupovaných má nejlepší chuť)
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička lahůdkového droždí nebo bílého misa
3 lžíce bílý vegan jogurt (není nutné, ale vhodné. Domácí nebo např. Sojade, Provamel)
sůl
pepř
175 g lískových ořechů
75 g hrozinek
1 střední lilek
16 hnědých žampionů (ev. můžete použít i hlívu ústričnou)
1 lžíce sušeného oregana nebo 2x tolik čerstvého
1 lžička sušeného rozmarýnu
šťáva z jednoho citronu
1 lžíce mořské soli
čerstvě mletý černý pepř
4 listy pečícího papíru (cca 25x25 cm), provázek
Polenta
brambory
směs listových salátů k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200°C.

  2. Tofu opláchněte, přebytečnou vodu vymačkejte do papírové utěrky a rozdrobte ho na co nejmenší kousky do misky.

  3. Přidejte citronovou šťávu, miso či lahůdkové droždí (pozor, nejedná se o klasické kvasnice), jogurt a sůl a pepř dle chuti a dobře promíchejte. Výsledek by měl chutí a konzistencí připomínat ricottu.

  4. Ořechy nasekejte na větší kusy, deje do mísy, přidejte hrozniky, lilek nakrájený cca na 1cm kostky, žampiony nakrájené na čtvrtky, tofu ricottu, koření, citronovou šťávu a pepř a sůl. Zakápněte trochou olivového oleje a vše rukama či vařečkou lehce promíchejte.

  5. Rozdělte na 4 porce a každou zabalte do pečícího papíru.

  6. Zavažte provázkem (nic umělého), přendejte na plech a pečte asi 25 - 30 minut. Podávejte ihned po vyndání z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!