Jemné škvarkové placky bez droždí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g sádla pomazánkového se škvarky
100 g samotného sádla
kmín drcený na posypání
kmín celý na posypání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, uděláme kouli a necháme jí v lednici tak hodinu odpočinout.

  2. Rozdělíme si těsto na 4 díly, z každého vyválíme placku, vykrajujeme skleničkou kolečka a dáváme na plech, lépe na pečící papír a posypeme kmínem.

  3. Dáme péct do středně vyhřáté trouby, za chvíli jsou hotové, necháme vychladnout a pak teprve lopatkou vyndaváme do misky. Jsou velmi jemné a křehké, tak při hrubším zacházení praskají a drolí se!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!