Citronovo-cuketová bábovka - vláčná

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g mladé cukety, hrubě nastrouhané i se slupkou
1 citron = šťáva a kůra
160 - 200 g cukru krupice, dle chuti
1 vanilkový cukr
130 g hery nebo másla - rozpuštěné
2 vejce
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Dokončení:
moučkový cukr na posypání nebo citronová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z celého citronu.

  2. Přidáme vejce, vlažný tuk, cukry, mouku a prášek do pečiva. Vše řádně promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou (kokosem, strouhankou) vysypané bábovkové formy.

  3. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.

  4. Před podáváním můžeme pocukrovat nebo bábovku přelít citronovou polevou. Množství cukru v těstě dáváme podle toho, zda po upečení bábovku jen pocukrujeme nebo jí budeme polévat citronovou polevou. Poleva je více sladká a tak bychom měli bábovku přeslazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!