Čínská červená polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí prso nebo směs na polévku
1 cibule
bobkový list
nové koření 6 kuliček
velký protlak
2 kostky masového bujónu
1 velká mrkev
kukuřice
hrášek
čerstvá paprika
2 vejce
cukr
ocet
škrob
chilli
sojová omáčka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.

  2. Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón.

  3. Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová.

  4. Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody (nebo vývaru z masa).

  5. Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká - čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší.

  6. Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku.

  7. Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem.

  8. Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa.

  9. Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance.

  10. Přidáme maso nakrájené na malé kousky.

  11. Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem...na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!