Čína po italsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g sojových kostek
1 l masového vývaru (dělám z 2 kostek bujonu bez glutamátu)
1 mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
100 g bílého zelí (nakrájeného na tenké nudličky)
1 střední cibulka (nakrájená na tenké nudličky)
2 PL sojové omáčky
2 dcl masového vývaru (použijeme již připravený vývar z vaření soji)
1 konzerva loupaných rajčat
2 PL pikantního kečupu nebo Harissi
2 PL Solamylu
olivový olej
jarní cibulka
sýr
500 g celozrnné těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10-20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit těstoviny.

  2. Na rozehřátou pánev nalijeme trošku olivového oleje, nasypeme zelí, mrkev a cibuli (vše pokrájené na nudličky). Chvíli smažíme, dokud zeleninka trochu nezměkne. Poté přihodíme sojové kostky, zase chvíli opékáme, přihodíme rajčata, kečup, sojovku. Po asi 2 minutách přilijeme 2dcl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali solamyl.

  3. Ještě chvíli vaříme. Případně dochutíme. Já nedochucovala, neboť sojovka je slaná sama o sobě. Servírujeme tak, že na talíř dáme porci těstovin, na to navršíme směs, posypeme sýrem a jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!