Cikánské párky podle oujezdské babičky

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 velké cibule
4-6 čerstvých paprik
2-3 kyselé okurky (podle velikosti)
rajský protlak
2 lžíce sádla nebo oleje
1-2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky mleté sladké papriky
teplý vývar
pepř
sůl
8 libových párků

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky a opečeme je na oleji nebo sádle. Zasypeme moukou a mletou paprikou, prosmahneme a zalijeme teplým vývarem a rajským protlakem tak, abychom získali hustotu řidší omáčky. Teplotu snížíme na minimum, omáčku osolíme a opepříme a prováříme asi 20 minut.

  2. Papriky a kyselé okurky nakrájíme na proužky a osmahneme je na rozehřátém másle. Restujeme je do okamžiku, kdy začnou být vláčné a ohebné. V závěru je osolíme. Do cibulového základu vložíme celé párky, opečené proužky paprik a okurek a asi 10 minut společně prohřejeme. Dochutíme a podáváme s pečivem nebo pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!