Chuťovka ze sardelové pasty

Recepty, Pomazánky

Suroviny

žloutky z vařených vajec
kousek másla (místo másla nebo za jeho část můžeme použít pomazánkové máslo)
sardelová pasta podle chuti
bílky z vařených vajec
zelená petržel nebo pažitka
sardelové řezy (nemusí být)
Na ozdobu se hodí:
sardelové řezy nebo očka
nakládané okurky
cibule nebo šalotka
vařené vejce
rajče
příp. majonéza atd.

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky prolisujeme a utřeme se zpěněným máslem, přidáme sardelovou pastu, vmícháme jemně usekaný bílek, zelenou petržel nebo pažitku a trochu posekaných sardelových řezů. Pomazánka je vhodná na chleba, na veku, tousty, kolečka rohlíků apod.

  2. Na ozdobu můžeme použít sardelové řezy nebo sard. očka, kys. okurku, kolečka vařeného vajíčka, plátky rajčete (obojí – vajíčko nebo rajče můžeme přizdobit pusinkami majonézy), kroužky cibule nebo nadrobno posekanou cibulku a další pochutiny – to vše je vhodné na ozdobu mazaných chlebů, toustů nebo jiného pečiva s pomazánkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!