Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko
200 g slaniny-měla jsem gazdovskou
1 polévková lžíce tuku (-použila jsem sádlo)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
4 polévková lžíce kečupu (-použila jsem sladký)
1 kostka zeleninového bujónu
3 rajčata
10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení
sůl
mletý pepř
pálivá paprika na dochucení(-já jsem nedávala nic)
voda na podlévání pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky,slaninu na delší špalíčky,cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na kostky, lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky.

  2. Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu. Po 3 minutách přidáme česnek, necháme tak dvě minutky, až začne vonět, přidáme maso a mícháme,než se zatáhne. Pak přidáme kečup, 1 a 1/2 dcl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu (já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, co mám za tímto účelem v mrazáku).

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme bokem, ochladíme, otevřeme, přidáme rajčata, dolijeme 1/2 dcl vody, znovu uzavřeme a opět pod tlakem od doby varu vaříme ještě 10 minut.

  4. Vypneme sporák po 5 minutách, až pojistka pustí hrnec otevřeme, vmícháme natrhanou bazalku, podle své chuti dokořeníme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, špecle, my jsme měli noky od včerejška.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!