Chroustíci z lilku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
1 vejce
100 g nastrouhaného sýra Eidam (použila jsem Goudu)
2-3 lžíce sezamového semínka
sůl
pepř
sušený mletý česnek
sušená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na úzké dlouhé nudle.

  2. Nudle posypeme kořením - pepřem, sušeným česnekem a paprikou. Kdo chce, může zkusit i jiné koření podle chuti.

  3. Vejce rozšleháme s trochou vody a solí, sýr smícháme se sezamem.

  4. Okořeněné kousky lilku namočíme v osoleném vejci a obalíme v sezamovém sýru.

  5. Kousky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 20 minut, až sýrový obal krásně zezlátne.

  6. Chroustíky podáváme ještě teplé jako výbornou chuťovku k vínku.

  7. Jsou dobré jen tak samotné, ale můžeme je namáčet i do nějakého oblíbeného dipu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!