Chlebový dort KAPR

Recepty, Zdobení

Suroviny

korpus - tmavý toustový chléb
na pomazánky - tvaroh, majonéza, s příchutěmi, které jsou v oblibě
na ozdobení - ruzné salámy, zelenina, sýr, vejce
na dochucení - česnek, pepř, sůl
na domalování - potravinářské barvy
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Z toustového chleba složíme plát velikosti dortu, pomažeme pomazánkou (libovolnou jakou máme radi), prokládáme uzeninou, sýrem, zeleninou a vrstvíme až do požadované výše dortu.

  2. Kapr: rozdrobíme do mísy toustový chléb, přidáme majonézu, tvaroh, na drobno nakrájenou uzeninu, vejce, kyselé okurky, dochutíme česnekem, osolíme a vypracujeme takovou hmotu, aby se z ní dalo tvarovat tělo kapra. To pak potáhneme plátem ještě teplého sýra (eidam), vytvarujeme a po vychladnutí dobarvíme a dotvoříme kapra podle fantazie.

  3. Vykrájíme ze zeleniny ozdobné květiny, párátky připevníme a dáme celý výtvor do lednice zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!