Chlebová pečeně (sekaná)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cibule
celer
mrkev
vývar z kostí
ztvrdlý chléb
lžíce oleje (másla, sádla) pod zeleninu
2 vejce
kmín
tymián
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme 2-3 nakrájené cibule, 1-2 šálky nahrubo nastrouhaného celeru a 1 šálek stejně nastrouhané mrkve. Ztvrdlý chléb nakrájíme na kostky, abychom měli asi 3 až 4 šálky a zalijeme šálkem vývaru z kostí (dřív se dělal z masoxu).

  2. Až chléb změkne, přidáme k němu osmahnutou zeleninu, 1 lžičku mletého kmínu, špetku tymiánu a pepře, hrst sekané petrželky, 2 vejce a opatrně osolíme. Prohněteme, utvoříme šišku a pečeme ve vymaštěném pekáčku dozlatova. Podáváme se zeleninou.

  3. Pro obměnu můžeme někdy přidat na malé kostičky pokrájený měkký salám nebo špekáčky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!