Chlebová bramboračka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g čerstvých hub
150-200 g brambor
necelé 2 plátky chleba, cca 160 gramů
2 lžíce másla
1 cibule
3-4 stroužky česneku
majoránka dle chuti
drcený kmín dle chuti
pepř mletý dle chuti
sůl dle chuti
cca 800 ml vývaru dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozvonět drcený kmín, jemně nasekaný česnek a přisypeme na kousky natrhaný chléb, pokrájené a předem spařené a scezené houby. Vše zalijeme vývarem dle potřeby a povaříme zhruba 5-8 minut, pak metličkou chléb v polévce rozmělníme, přisypeme na menší kousky pokrájené oloupané brambory, přilijeme vývar dle požadované hustoty, dochutíme pepřem, majoránkou a vaříme do změknutí brambor. Nakonec dle chuti dosolíme, případně ještě přidáme koření či česnek dle chuti a můžeme podávat. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!