Chilli tagliatelle s kuřecím masem, v omáčce z kokosového mléka se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
1 velká cibule
1 velká šalotka
1 mrkev
½ brokolice
1 hrst hrášku
1 plechovka krájených žampiónů
1 plechovka kokosového mléka
2 stroužky česneku
ol.olej
sůl
bílý pepř
pár kuliček červeného pepře
1 kuřecí gelový bujón Knorr
Dále:
250 g Chilli tagliatelle
3 cherry rajčátka a kousek petrželky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a šalotku nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké hranolky, brokolici rozebereme na růžičky, česnek utřeme a maso nakrájíme na malé plátečky, nebo větší nudličky.

  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obale, scedíme, (½ dl vody dáme bokem), pokapeme ol.olejem, protřepeme a uchováme v teple.

  3. Rozebranou brokolici povaříme v osolené vodě do poloměkka. Trvá to jen cca 3-4 min.

  4. Na pánvi s olejem osmažíme cibuli se šalotkou do sklovita, přidáme maso a zprudka opečeme se všech stran. Přidáme česnek, mrkev, žampióny, osolíme, opepříme, přidáme vodu z těstovin s rozpuštěným bujónem a chvíli ještě dusíme.

  5. Nakonec přidáme plechovku kokosového mléka, brokolici, hrášek a necháme již jen krátce omáčku zredukovat.

  6. Servírujeme s těstovinami, zdobené cherry rajčátky, petrželkou a kuličkami červeného pepře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!