Cheesecake s třešněmi ve stylu New York

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
200 g sušenek bebe (může být i dobré ráno oříšky s medem)
80 g másla
Na náplň:
400 g Lučiny
250 g mascarpone
200 g zakysané smetany
200 ml Salka
150 g cukru moučka
4 celá vejce
Na ozdobu:
kompotované vypeckované třešně
1 balíček vanilkového pudinku
2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme v robotu a promneme spolu s povoleným máslem. Hmotu dáme na dno dortové formy a pořádně přitlačíme a uhladíme druhou (vypouklou) stranou polévkové lžíce. Dáme do lednice.

  2. Na náplň si utřeme lučinu a mascarpone s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a salko (vše by mělo mít pokojovou teplotu, takže je dobré si suroviny vyndat z lednice 2-3 hodiny předem). Přidáme vždy jedno vejce a promícháme, až jsou v náplni všechny 4 vajíčka.

  3. Náplň nalijeme na sušenkový korpus (boky formy je třeba vymazat máslem). Dáme do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme (ne na horkovzduch) zhruba 30 až 50 minut, záleží na troubě, velikosti formy apod, ale troubu neotvírejte dříve než po 25 minutách pečení.

  4. Těsně pod formu je dobré dát plech s horkou vodou, pokud máte formu nerozevírací nebo utěsněnou alobalem či pečícím papírem, postavte formu přímo do vodní lázně. Upečený cheesecake poznáme podle toho, že se nebude rosolovitě třást.

  5. Necháme ve vypnuté troubě vychladnout. Až bude mít pokojovou teplotu, přendáme do lednice a necháme asi 4 hodiny chladit.

  6. Na vychladlý cheesecake naklademe vypeckované třešně a zalijeme je uvařeným pudinkem ze šťávy z třešní (šťávu dolijeme vodou, aby jí bylo 500 ml, přidáme cukr, pudinkový prášek a uvedeme do varu, až zhoustne jako klasický pudink). Dáme opět chladit, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!